728x90 AdSpace


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Times: Αγνοούνται Δύο Από Τους Τούρκους Αξιωματικούς -Τους Αντάλλαξαν Με Τους 2 Έλληνες;


Πέπλο μυστηρίου στο… νεκροτομείο

Επιβεβαίωση της Ελεύθερης Ώρας της Κυριακής…

Δύο από τους Τούρκους αξιωματούχους που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, λόγω της υποτιθέμενης εμπλοκής τους στο πραξικόπημα κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αγνοούνται, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους.

Όπως αναφέρουν οι Times, επικαλούμενοι δήλωση της δικηγόρου τους, Σταυρούλας Τομαρά, οι δύο αξιωματούχοι αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου.


Ο HalitCetin και ο FatihArik, πέταξαν για την Ελλάδα από την μονάδα τους, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Οι άνδρες, που χαρακτηρίστηκαν «Νο1 δημόσιοι εχθροί» από την τουρκική κυβέρνηση, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και έμειναν στη φυλακή για παράνομη είσοδο στην χώρα, επί 18 μήνες.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά, την δικηγόρο τους, οι άνδρες εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και μπορεί ίσως να γύρισαν στην Τουρκία σε ανταλλαγή κρατουμένων.
To δημοσίευμα των Times που αναφέρει πως αγνοούνται δύο από τους Τούρκους αξιωματούχους:


«Πήγα να τους πάρω και είχαν φύγει» δήλωσε σε ένα ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι. «Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν οι δύο κομάντο είναι στην Ελλάδα πια. Είτε έχουν μεταφερθεί σε μια τρίτη χώρα, είτε απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει την εξουσία να μεταφέρει τους πελάτες μου σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. Θα έπρεπε να ελευθερωθούν».


Η Τομαρά ισχυρίστηκε επίσης πως οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας.
Ισχυρίστηκε ότι οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν απομακρυνθεί υπό παρόμοιες συνθήκες με τρεις από τους συντρόφους τους, που έφτασαν στην Ελλάδα με τον Cetin και τον Arik, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκαν.


«Την ημέρα που οι τρεις συνελήφθησαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό ξενοδοχείο» ανέφερε. «Τους σέρβιραν δείπνο και καθώς έτρωγαν, μια ομάδα Ελλήνων κομάντος με κουκούλες μπήκαν στο δωμάτιό τους, τους έδεσαν και τους επέστρεψαν στην Τουρκία».


Η κυρία Τομαρά ανέφερε επίσης ότι τα ίχνη των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ήταν άγνωστα από την στιγμή που μεταφέρθηκαν από ένα στρατόπεδο στον Άγιο Ανδρέα, στα περίχωρα της Αθήνας.
Ο κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε πως η εντολή απελευθέρωσης των Cetin και Arik ήρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι δύο άνδρες «μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημα που υπέβαλαν στις αρχές για την προστασία τους». Αρνήθηκε επίσης, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κας Τομαρά.


«Κανείς από τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο δεν έχει εξαφανιστεί» δηλώνουν οι δικηγόροι του διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι συνήγοροι των οχτώ τούρκων στρατιωτικών διευκρίνιζαν δε ότι η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά την οποία και επικαλείται για το θέμα η βρετανική εφημερίδα, δεν υπερασπίζεται πλέον κανέναν εκ των οχτώ Τούρκων.


Δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τους δικηγόρους των οκτώ, αλλά το δημοσίευμα των Times δεν είναι αμελητέο και σίγουρα όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και μιας και είπαμε για φωτιά, κανένας μέχρι σήμερα δεν διέψευσε το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Αποστόλου, που δημοσιεύθηκε πρωτοσέλιδο στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων:


«Από έγκυρη πηγή μας μάθαμε – κρατώντας τις επιφυλάξεις μας – πως έξη (6) απανθρακωμένα πτώματα, τα οποία δεν είχαν ταυτοποιηθεί, παρελήφθησαν από το Νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, από άτομο κάποιας Πρεσβείας, το οποίο συνοδευόταν από Αξιωματικό της ΕΛΑΣ!  
Επίσης, υπάρχουν ακόμη δυο πτώματα των οποίων είναι τελείως αδύνατη η ταυτοποίησή τους!


Εάν αυτή η βαρυσήμαντη πληροφορία, θα μπορούσε να επαληθευτεί, τότε τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά!


Από ποια πρεσβεία ήταν ο μυστήριος παραλήπτης των απανθρακωμένων πτωμάτων;
Ήταν κάποιοι εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών τα απανθρακωμένα πτώματα;
Ήταν μήπως, πιθανοί εμπρηστές στους οποίους δόθηκαν λάθος οδηγίες μετά τον ενδεχόμενο εμπρησμό και πέθαναν εγκλωβισμένοι στις παραπλανητικές οδηγίες;».    
Τόσο το δημοσίευμα των Times, όσο και το γεγονός ότι χθες έσπευσαν να ταυτοποιήσουν τα δυο πτώματα(!), μας κάνει πολύ καχύποπτους για τις προθέσεις των κυβερνώντων έναντι των οκτώ τούρκων αξιωματικών.


http://www.ksipnistere.com
Times: Αγνοούνται Δύο Από Τους Τούρκους Αξιωματικούς -Τους Αντάλλαξαν Με Τους 2 Έλληνες;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Top