728x90 AdSpaceΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018

Είναι Μόνο 99 Οι Νεκροί Στο Μάτι; Τί Περιέχουν Οι 8 Σάκοι Στο Νεκροτομείο Του Σχιστού;


Καταρχήν, οφείλουμε να ξεκινήσουμε με κάποιες επισημάνσεις διαπιστωτικού χαρακτήρα. Το πρώτο, ότι η πυροσβεστική δια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα τους ταυτοποιημένους νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και σ' αυτούς αθροίζονται κάθε τόσο με μακάβριο τρόπο, οι βαριά τραυματισμένοι που κατέληξαν στα νοσοκομεία.


Ποτέ δεν έχει γίνει λόγος για ακριβή συνολικό αριθμό νεκρών της τραγωδίας. Γύρω από αυτό τον αριθμό, στήθηκε εξαρχής ένα ακατανόητο επικοινωνιακού χαρακτήρα αλγοριθμικό παιχνίδι, ενώ η σχετική έρευνα διεξάγεται σε περίκλειστο περιβάλλον μυστικότητας, από μια υπηρεσία που είναι εξ αντικειμένου αναρμόδια. Γιατί;

Το δεύτερο, καθώς ποτέ δεν υπήρξαμε θύματα ή προαγωγοί θεωριών συνομωσιολογικών σκέψεων ή θεωρημάτων, αποδεχόμαστε το αξίωμα πως οι νεκροί δεν μπορούν να κρυφτούν. Αφού όμως είναι το ερώτημα οι νεκροί δεν κρύβονται, γιατί δεν ανακοινώνουν δημόσια τον τελικό αριθμό των θυμάτων σχεδόν δύο μήνες μετά τον εθνικό ορυμαγδό;

Iχνηλατώντας πάνω σε παραδοσιακά δοκιμασμένες για την αξιοπιστία κι εγκυρότητα τους πηγές, είχε γράψει λίγες ώρες μετά την φριχτή λεηλασία ψυχών ότι υπάρχουν 160 αγνοούμενοι και τις επόμενες ημέρες γράφαμε για 130. Τί είχε συμβεί;

Από την συγκριτική ανάλυση των δεδομένων προέκυψαν κάποιες διπλοεγγραφές, κάποιοι άλλοι είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που βρέθηκαν αλλά δεν είχε δηλωθεί ο εντοπισμός τους. Ωστόσο, ο αριθμός 130 -με άγνωστα ομολογουμένως στοιχεία καθορισμού- έκτοτε δεν αλλοιώθηκε εκ νέου.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο, το bloko.gr έγινε αποδέκτης πληροφοριών για 8 σάκους που φυλάσσονται στα ψυγεία του νεκροταφείου Σχιστού, τα οποία μάλιστα φυλάσσονται σε 24ωρη βάση από αστυνομικούς της διεύθυνσης Πειραιά.

Αργά χθες το βράδυ, ενημερωθήκαμε από υψηλόβαθμες πηγές, ότι μόλις χθες δόθηκε εντολή λήξης της φρούρησης από το πλήρωμα κάθε φορά ενός περιπολικού, χωρίς να γνωρίζουμε ή να εξηγηθεί, εάν η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από κάποια εισαγγελική αρχή που ζήτησε την αστυνομική παρουσία, ή οι δικές μας επικοινωνίες και το έκδηλο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο των σάκων, οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Σε όλες τις επικοινωνίες μας, κάναμε γνωστές τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το περιεχόμενο των 8 αυτών σάκων, ήταν οστά και βιολογικό υλικό από ανεξακρίβωτο αριθμό ΑΤΑΥΤΟΠΟΙΗΤΩΝ με τη μέθοδο του DNA νεκρών. Το ερώτημα που θέσαμε σε όλους τους συνομιλητές ήταν εάν αυτό αληθεύει, αναφορικά με το περιεχόμενο των σάκων δηλαδή, ή ποιο τελικά είναι το μυστικό τους και γιατί η φύλαξη τους. Περιέχουν οστά και DNA ανθρώπων ή κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα από μέλη του ζωικού βασιλείου που κι αυτά κάηκαν. Απάντηση τελικά δεν λάβαμε.

Οι σάκοι αυτοί, για όποιον δεν έχει εικόνα της μορφής τους, αποτελούν παρασκευαστικό προϊόν πεπιεσμένου χαρτιού και έχουν χειρολαβές. Χωρούν στο εσωτερικό έναν αρτιμελή άνθρωπο, κάτι σαν σλίπινγκ μπανγκ δηλαδή και σφραγίζονται με φερμουάρ για να μην είναι ορατό το μακάβριο περιεχόμενο τους.

Αναφέρουμε επίσης δύο άγνωστες περιπτώσεις τρόπου ταυτοποίησης νεκρών, για να γίνει κατανοητό ότι μπορεί ακόμη και σήμερα να μην υπάρχουν αναζητούμενοι νεκροί. Η πρώτη περίπτωση αφορά σε ηλικιωμένο, ο οδοντίατρος του οποίου επικοινώνησε 15 ημέρες μετά την τραγωδία και είπε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας αποτελούσε τακτικό πελάτη και πως μετά την φωτιά δεν έχει δώσει σημάδι ζωής. Είπε επίσης ότι έχει την οδοντοστοιχία του. Με βάση αυτή, έγινε η σύγκριση DNA και διαπιστώθηκε πως ήταν μεταξύ των νεκρών στους σάκους που δεν είχαν ταυτοποιηθεί.

Άλλη περίπτωση αφορά σε άλλον άνδρα, μία συγγενής του οποίου επικοινώνησε με τις αρχές από το εξωτερικό όπου διαμένει μόνιμα και δήλωσε ότι ο άνθρωπος αυτός είχε εξοχικό στο Μάτι και πως έχει πολλές ημέρες να επικοινωνήσει μαζί του. Έτσι έγινε κι αυτή η ταυτοποίηση.

Σημειώνουμε επίσης πως οι σάκοι μεταφέρθηκαν από πυροσβέστες της ΕΜΑΚ στους νεκροθαλάμους ψυγεία του νεκροταφείου του Σχιστού, έχοντας συγκεντρώσει από διάσπαρτους χώρους οστά και απανθρακωμένα μέλη. Θυμίζουμε τέλος, ότι σε ένα από τους σάκους -όχι τους 8 εναπομείναντες- που μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο και μετά από εξέτασε DNA, όπως είπε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καρακούκης, περιείχαν γενετικό υλικό τριών διαφορετικών ανθρώπων.

Συνεπώς το ερώτημα, αλλά ένα ερώτημα που παραμένει επιτακτικά ανοιχτό προς άμεση απάντηση, είναι ποιο το περιεχόμενο των σάκων, εάν πρόκειται για αταυτοποίητους ακόμη νεκρούς και σε πόσα διαφορετικά άτομα ή οτιδήποτε άλλο αντιστοιχούν. Μόνο έτσι θα κλείσει οριστικά ο κύκλος της ανείπωτης τραγωδίας.

Τέλος, όπως είναι γνωστό, στο Μάτι κάηκαν 1.000 αυτοκίνητα;. Το ερώτημα που μπαίνει εάν έχει έστω ξεκινήσει η καταγραφή των αριθμών πλαισίου, ούτως ώστε ν' αναζητηθούν οι ιδιοκτήτες και να δηλωθεί πόσοι ήταν μέσα σε αυτό, ή κοντά σε αυτό την ημέρα της φωτιάς και πού βρίσκονται τώρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Εύλογα ερωτήματα για τα οποία αναμένουμε πειστικές απαντήσεις από τις κρυψίνους ηγεσίες της πυροσβεστικής και του υπουργείου δημόσιας τάξης.

bloko.gr
Είναι Μόνο 99 Οι Νεκροί Στο Μάτι; Τί Περιέχουν Οι 8 Σάκοι Στο Νεκροτομείο Του Σχιστού;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Top