728x90 AdSpaceΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Σοκ Από Κ.Μητσοτάκη: «Τα Σκόπια Θα Μπουν Ως "Μακεδονία" Στο ΝΑΤΟ - Η Υπογραφή Κοτζιά Παράγει Αποτελέσματα»


'Ηξεις αφήξεις από τον Κ.Μητσοτάκη στο Σκοπιανό καθώς στην αρχή είπε «η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα από τη στιγμή της υπογραφή της» και μετά επιχειρώντας να το «μαζέψει» επειδή θα δημιουργούνταν μεγάλος θόρυβος είπε πως «εάν κυρωθεί η συμφωνία από την Βουλή τότε παράγονται έννομα αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν»

Πάντως είναι πάγια θέση της ΝΔ και όχι μόνο του αρχηγού της αλλά και πολλών στελεχών της στα τηλεοπτικά πάνελ ότι η υπογραφή παράγει ήδη αποτελέσματα τα οποία δεσμεύουν την χώρα, αν όχι νομικά, γιατί πράγματι η συμφωνία πρέπει να κυρωθεί από την ελληνική βουλή για να ισχύσει και να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αλλά πολιτικά καθώς δεσμεύει τη χώρα στα μάτια των ξένων και την αφήνει εκτεθειμένη σε διεθνείς πιέσεις.

Όπως είπε και ο ΓΓ Γενς Στόλτενμπεργκ «Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τη συμφωνία. Διότι η αξιοπιστία της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα εξαρτάται, φυσικά, από το ότι παραμένει αφοσιωμένη στις διεθνείς συμφωνίες που έχει συνάψει.»

Οπότε ακόμα κι αν η συμφωνία απορριφθεί από την ελληνική βουλή και τα Σκόπια δεν μπουν στο ΝΑΤΟ τώρα, η χώρα θα συναντήσει τεράστιες πιέσεις από τους «συμμάχους» της να επιτρέψει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με ίσως ακόμα χειρότερους όρους από τους σημερινούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε, πως εάν η συμφωνία δεν έχει έρθει στην Βουλή προς κύρωση μέχρι γίνουν εκλογές τότε δεν θα κυρωθεί από την επόμενη Βουλή. Αλλά από την στιγμή που η συμφωνία κυρωθεί, κυρώνεται ταυτόχρονα και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, τότε το ζήτημα του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει.

«Στη νέα έκδοση λεξικού του κ. Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη λαϊκισμός θα υπάρχει η εικόνα του κ. Τσίπρα. Όχι η δική μου. Τσάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος ο οποίος λέει ότι δε θα στηρίξει τη συμφωνία ενώ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που τη ψηφίζει. Ήμουν ειλικρινής με τον ελληνικό λαό. Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της. Η ιστορία του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει».

Βέβαια αυτό δεν έχει και πολύ συνάφεια με τις χθεσινές δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη όταν χαρακτήρισε «βαριά σκιά» για τη Μακεδονία την συμφωνία των Πρεσπών μιλώντας από το Βελλίδειο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, λέγοντας ταυτόχρονα πως τα Σκόπια θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν η συμφωνία δεν περάσει απο την ελληνική Βουλή η διαπραγμάτευση ξεκινά απο την αρχή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει τη συμφωνία όποτε αυτή έρθει στη Βουλή ενώ χαρακτήρισε χυδαία την προσπάθεια της κυβέρνησης να ταυτίσει με την ακροδεξιά όσους διαμαρτύρονται για τη συμφωνία.

Τώρα όμως παρουσίασε το ζήτημα των Σκοπίων σε ότι αφορά την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ με αυτό το όνομα ως δύσκολη υπόθεση, άρα πως θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί το ζήτημα της ονομασίας;

Ακόμα και αν δεν ήθελε να πει αυτό το πράγμα όμως αυτή την αίσθηση δημιούργησε στον κόσμο με την αρχική και μετά με την «βελτιωμένη» (αλλά και αυτή απαισιόδοξη) διατύπωση για το τι θα γίνει με την συμφωνία των Πρεσπών

Το pronews.gr είχε γράψει σχετική αρθρογραφία για το πώς η κυβέρνηση δέσμευσε την χώρα ακόμα κι αν δεν εγκριθεί η συμφωνία

Τότε γράφαμε: «Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα ακόμα κι αν τελικώς δεν επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή καθότι έχει ήδη νομική υπόσταση!

Έτσι λοιπόν ανεξάρτητα από την έγκριση της συμφωνίας στο κοινοβούλιο της FYROM και την αποδοχή της από το σκοπιανό λαό διαμέσου δημοψηφίσματος, έχουμε την εξής δυσάρεστη κατάσταση:

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια απεχθή για τον ελληνικό λαό συμφωνία, χωρίς την σύμπραξη της Βουλής και ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ έχουν διακηρύξει ότι δεν θα την ψηφίσουν εφόσον υπάρχει σύνθετη ονομασία με το όνομα «Μακεδονία» στην συμφωνία αυτή.

Όμως στις Πρέσπες συνήφθηκε μια διεθνής συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών, συνεπώς άλλο η νομική σημασία της υπογραφής και άλλο πράγμα η κύρωση από την ελληνική Βουλή.

Όπως ορίζει το Σύνταγμα μια διεθνή συνθήκη υπογράφεται από την κυβέρνηση και μετά έρεχεται προς επικύρωση από την Βουλή.

Εδώ όμως αρχίζουν τα ωραία. Η κύρωση από την Βουλή χρησιμεύει για να καταστεί η συνθήκη αυτή εσωτερικό δίκαιο και για να τεθεί προς χρήση από τους πολίτες της χώρας!

Όμως μόνο η κυβερνητική υπογραφή, ακόμα και χωρίς την κύρωση της συμφωνίας, δεσμεύει διεθνώς την χώρα και συνεπώς σε περίπτωση μη τήρησης της συμφωνίας την καθιστά υπόλογη έναντι των ξένων που ακριβώς αυτό ήθελαν από την αρχή.

Η κυβέρνηση συνεπώς έχει προχωρήσει κυριολεκτικά σε ένα πολιτικό έγκλημα καθώς δυσκολεύει όχι μόνο τις επόμενες κυβερνήσεις σε περίπτωση που δεν κυρωθεί η συμφωνία αλλά και εμποδίζει τις επιλογές του ίδιου του ελληνικού λαού που είναι κάθετα αντίθετος με τα όσα έλαβαν χώρα.

Η κυβέρνηση βέβαια έκανε και άλλο ατόπημα: Με δηλωμένη την διαφωνία του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ, προχώρησε στην σύναψη συμφωνίας δίχως να έχει κυβερνητική πλειοψηφία, ελπίζοντας απλά σε κοινοβολυευτική πλειοψηφία όταν χρειαστεί από έτερους κομματικούς μηχανισμούς.

Δηλαδή μια μειοψηφική κυβερνητική τάση επέβαλε στον ελληνικό λαό και σε όλους μια εθνική ήττα λόγω ιδεολογικών «αγκυλώσεων».

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια τέτοια συμφωνία με την προοπτική ότι θα έπαιρνε ανταλλάγματα για το χρέος θεωρώντας ότι δεν θα θυμόταν μετά από λίγα χρόνια ο ελληνικός λαός τι συνέβη δηλαδή δεν θα ασχολούνταν.

Μόνο που στην κυβέρνηση ξέχασαν κάτι: Επί Σοβιετικής Ένωσης στην πλέον πιο υλιστική φάση της ιστορίας της, κατά την εισβολή των Γερμανών στο σοβιετικό έδαφος, ο «Κόκκινος Στρατός» υπέστη μια σειρά εξοντωτικών ηττών λόγω του πολύ χαμηλού ηθικού που είχε.

Σύντομα ο Στάλιν κατάλαβε ότι οι υποσχέσεις για καλύτερα τρακτέρ και οικιακές συσκευές δεν έκαναν κάποιον να θυσιάζει την ζωή του πρόθυμα. Για να θυσιαστεί κάποιος, για να έχει ηθικό για να κάνει το κάτι παραπάνω θέλει ιδανικά.

Έτσι μέσα σε μια νύχτα επέστρεψαν η Ορθοδοξία, οι ιερείς στο μέτωπο, η «Μητέρα Ρωσία» και η σύγκρουση βαφτίστηκε «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος».

Ήταν η εποχή που ο υλισμός ηττήθηκε κατά κράτος σε μια ζοφερή περίοδο, εκεί που αποδείχτηκε η αξία των ιδανικών και των εννοιών «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»


http://www.ksipnistere.com
Σοκ Από Κ.Μητσοτάκη: «Τα Σκόπια Θα Μπουν Ως "Μακεδονία" Στο ΝΑΤΟ - Η Υπογραφή Κοτζιά Παράγει Αποτελέσματα»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Top