728x90 AdSpace


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Τομάρια, Θα Πληρώσετε!


Σαν να βλέπω από τώρα την ανάρτηση υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την επομένη των εκλογών: «Τομάρια, θα πληρώσετε. Θα επιστρέψουμε»! Θα είναι η τελευταία τους κουβέντα πριν εξαφανιστούν από το πολιτικό στερέωμα. Όση λάσπη κι αν ρίξουν, όσες «μυστικές» δημοσκοπήσεις κι αν ανακαλύψουν, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη: Θα χάσουν και θα χαθούν. Χειρότερα κι από τους δεινόσαυρους.

Είναι φανερό ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Η κυβέρνηση, πανικόβλητη από την κατάρρευση των πολιτικών της, χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει στην διάθεσή της για να μπορέσει να πιαστεί από κάπου. Για να ανακόψει την πτωτική της πορεία. Η πρωτοφανής προσπάθεια «πολιτικής δολοφονίας» του Γρηγόρη Δημητριάδη είναι μόνο η αρχή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την αμέσως επόμενη ημέρα η Ελληνική Αστυνομία έφτασε στα γραφεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να συλλάβει την… αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου Σοφία Ζαχαράκη! Αυτά δεν έχουν συμβεί άλλη φορά σε αυτή την χώρα. Και πολύ φοβόμαστε ότι αυτά που θα ακολουθήσουν δεν μπορούμε αυτή την στιγμή ούτε καν να τα φανταστούμε.

Το ύφος και το ήθος πολλών υπουργών και στελεχών της σημερινής κυβέρνησης είναι η εγγύηση για το είδος του προεκλογικού αγώνα που θα έχουμε. Οι άνθρωποι έχουν αποδείξει ότι είναι αδίστακτοι, ότι δεν θα σταματήσουν οπουδήποτε. Είναι σαφές ότι οι προσπάθειές τους έχουν επικεντρωθεί αυτή την στιγμή στον τομέα της Δικαιοσύνης. Εκεί όπου υπήρξε και μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στον πρόσφατο ανασχηματισμό, όταν ένας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Μαξίμου ανέλαβε να αντικαταστήσει τον κ. Κοντονή. Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερη φαντασία για να «προβλέψει» τι ακριβώς θα συμβεί στις επόμενες εβδομάδες. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα παίξει και τα τελευταία της χαρτιά. Παρέα, φυσικά, με τους γνωστούς σκοτεινούς κύκλους που διαπλέκονται οριζόντια και κάθετα σε όλο το πολιτικοοικονομικό σύστημα και οι οποίοι αγωνιούν μην τυχόν αναλάβει τις τύχες της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλα αυτά, όμως, δεν είναι ικανά να αλλάξουν το κλίμα. Όσες παραστάσεις κι αν επιλέξει να δώσει ο κ. Τσίπρας, όσες παροχές κι αν υποσχεθεί, όσα φαύλα και γκεμπελικής έμπνευσης πρωτοσέλιδα κι αν προσφέρει προς δημοσίευση στους φίλους του στα Μέσα Ενημέρωσης. Το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταρρέει. Όχι μόνο για τα ψέματα που έχουν πει, για την καταστροφή που έχουν φέρει στην χώρα.

Εκείνο που τους «κόστισε» περισσότερο ήταν η χυδαιότητά τους. Οι αναρτήσεις του τύπου «τομάρια θα πεθάνετε», οι ύβρεις, οι σκοτεινές μεθοδεύσεις σε βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων. Η Αριστερά έχασε επειδή αποδείχτηκε ότι δεν είχε ποτέ το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα. Ο βασιλιάς ήταν γυμνός. Η πρώτη Αριστερή κυβέρνηση έχασε επειδή οι Αριστεροί προσπάθησαν, πάλεψαν σκληρά για να αποδείξουν (και εξακολουθούν) ότι δεν είναι καλύτεροί μας. Ότι όλα αυτά για τα οποία έπεισαν την ελληνική κοινωνία στο παρελθόν ήταν ψέματα. Μία ψευδαίσθηση ήταν που χάθηκε στην πρώτη ζήτηση. Την πρώτη φορά, δηλαδή, που η πατρίδα τους ζήτησε να αποδείξουν ότι μπορούν καλύτερα.

Σίγουρα αυτή η κυβέρνηση είναι ό,τι χειρότερο έχει ποτέ βγάλει το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Ακόμη κι όταν αυτό βρισκότανε στα χειρότερά του! Θα τους θυμόμαστε με αποστροφή. Πέρασαν από πάνω μας για 3,5 χρόνια και όχι για 45 όπως αλλού. Μοιάζουν με αιώνες…

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

https://www.liberal.gr,

http://www.ksipnistere.com
 Τομάρια, Θα Πληρώσετε!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Top