728x90 AdSpaceΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Γνωρίζουν πολύ καλά οι τούρκοι το τι συμβαίνει γύρω και μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για αυτό αποφάσισαν τελεσίδικα σήμερα να μην την κάνουν τζαμί
Τι έπαθε ξαφνικά ο Ερντογάν;
Πρώτα λευτερώνει τους δυο όμηρους στρατιωτικούς μας ανήμερα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ φέτος τον δεκαπενταύγουστο στα καλά καθούμενα και οι δικοί μας εδώ δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το έκτακτο αυτό γεγονός, ούτε μπορούσαν να το εκφωνήσουν ως ΘΑΥΜΑ.
ΣΗΜΕΡΑ τελεσίδικα η τουρκία απορρίπτει τις ενστάσεις για την μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Πήρε ανταλλάγματα ο σουλτάνος για την τελευταία του κίνηση;
Είναι προοίμιο για νέα διπλωματική προσέγγιση προς τους δυτικούς;
Γνωρίζει ότι χάνει σπουδαίο τουριστικό συνάλλαγμα σε μια δύσκολη φάση για την οικονομία του;
Τι θα πει στους φανατικούς ισλαμιστές που θέλουν να μπουκάρουν με το έτσι θέλω στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την βεβηλώσουν ;
Τι τον φόβισε σε σχέση με την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που το γνωρίζει καθότι συμβαίνει τακτικά ( περιοδικά) ;
Παραμένει Μουσείο η Αγία Σοφία καθώς έκανε πίσω ο Ρ.Τ.Ερντογάν και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:
Με τι ανταλλάγματα;
«Σήμερα αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας για το μέλλον του ιερού μνημείου των απανταχού Χριστιανών και κυρίως των Ορθοδόξων.
Η τυχούσα μετατροπή του σε τζαμί θα αποτελούσε πλήγμα τόσο για τους απανταχού Χριστιανούς, όσο και για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομία
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε να παραμείνει το Μουσείο ως έχει και να μην μετατραπεί ξανά σε τζαμί μετά από 83 χρόνια.
Το αίτημα για την μετατροπή σε τζαμί υπέβαλε η Τουρκική Ένωση Υπηρεσίας Μόνιμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος εδώ και τρία χρόνια
Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η εν λόγω Ένωση είχε ζητήσει το 2004 από τον πρωθυπουργό τότε Ερντογάν να ανοίξει η Αγία Σοφία...
Οι ίδιοι μουσουλμάνοι προσέφυγαν το 2005 στο Συμβούλιο της Επικρατείας από όπου έλαβαν αρνητική απάντηση και το 2014 στο Συνταγματικό Δικαστήριο.»
http://www.pronews.gr/amynaasfaleia/ellinotoyrkika/712695_paramenei-moyseio-i-agia-sofia-ekane-piso-o-rterntogan-me-ti
Κατά καιρούς αναφερθήκαμε με βάση πληροφορίες που είχαμε το τι παράξενα πράγματα συμβαίνουν όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ όταν κλείνουν οι θεόρατες θύρες της , όταν φεύγουν τα τουριστικά γρούπ και καταφτάνουν τα αρχαγγελικά γρουπ άνωθεν.
31 Μαρτίου του 2016 αρθρογραφούμε :
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ! Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μοσχομυρίζει τα βράδια εδώ και ένα χρόνο.
«Τούρκος γνωστός : Εσείς οι Έλληνες πρέπει να είστε τρελοί ή ξέρετε κάποιο μεγάλο μυστικό.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα ας ξεδιπλώσουμε μικρά προσωπικά βιώματα πιστεύοντας ότι συνεισφέρουμε το ελάχιστο σε αυτό που είναι ο αιώνιος Πόθος του Έλληνα Ρωμιού.
Τον Ισμαήλ, τον Τούρκο γνωστό μου, που δεν είναι το πραγματικό όνομα του για λόγους δεοντολογίας και προστασίας της ατομικής ακεραιότητας του, τον γνώρισα στην Μεγ. Βρετανία, όταν εγώ και αυτός βρεθήκαμε να σπουδάζουμε στο ίδιο τμήμα, ένα χρόνο μετά την τραγωδία του Κυπριακού, δηλ . το 1975.
Αυτός ήρθε εκεί από την Κωνσταντινούπολη και εγώ από μια επαρχιακή πόλη της Αν. Μακεδονίας.
Στην αρχή με απέφευγε, γεγονός που το κατάλαβα και έτσι δεν ήξερα την καταγωγή του.
Κάποια μέρα άλλοι συμφοιτητές μου ήρθαν με χαμόγελα και μου ανακοίνωσαν ότι ο Ισμαήλ δεν μου μιλάει γιατί με φοβάται λόγω των γεγονότων του Κυπριακού, καθότι είναι τουρκικής καταγωγής.
Άδραξα την ευκαιρία και τον πλησίασα σε μια ανύποπτη στιγμή και παρατήρησα επάνω του με τον πρώτο χαιρετισμό μου ένα ξάφνιασμα με φόβο.
Τελικά γίναμε φίλοι και γνωστοί, αποδεχόμενος ο Ισμαήλ τα εγκλήματα που έκαναν οι ομοεθνείς του στην μαρτυρική Κύπρο μας.
Στις επόμενες δεκαετίες διατηρήσαμε μια αραιή επικοινωνία στο πλαίσιο των κοινωνικών σχέσεων.
Σήμερα ο Ισμαήλ είναι ένας λαμπρός επιστήμονας και ένα ανοικτό μυαλό, με πολλές απορίες, για το τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα του.
Όμως έχει απορίες και προβληματισμούς και με εμάς τους Έλληνες, πως φτάσαμε σε αυτό το οικονομικό χάλι με την καταιγίδα των μνημονίων. ( ΦΥΣΙΚΑ τώρα εν έτει 2018 και η χώρα του τα ίδια περνάει)
Το βασανίζει όμως και κάτι βαθύτερο και θέλησε να μου το διαμηνύσει μέσω τρίτων.
"πως εσείς οι Ρωμιοί που όπως μας λένε τα διεθνή ΜΜΕ πάτε για φούντο, τώρα περισσότερο από κάθε φορά ασχολείστε με την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και την προσδοκία για την αναβίωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας;"
Ο Ισμαήλ γνωρίζει ότι αρθρογραφώ και είμαι σκληρός κριτής των νεοθωμανικών πολιτικών επιλογών.
Σημειωτέον ότι Ισμαήλ μένει σε απόσταση αναπνοής από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
Αντί για απάντηση τον παρέπεμψα πάλι μέσω τρίτων για ευνόητους λόγους σε άρθρο μου της 12 Σεπτεμβρίου του 2015 με τον τίτλο:
"Όταν ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ μπει στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τελειώνουν όλα και ξεκινούν όλα."
Η απάντηση του Ισμαήλ όπως μου ήρθε μετά την ανάγνωση του κειμένου από αυτόν.
– Ρωμιέ Κώστα, ούτε τρελοί είστε αλλά και ούτε ξέρετε κανένα μυστικό, γιατί το μυστικό το ξέρω εγώ και να το πεις με τον τρόπο σου στους Έλληνες.
– Την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ήδη την "χάσαμε" .
– Τα βράδια που περπατώ γύρω από αυτήν και όχι μόνο εγώ, η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μοσχομυρίζει θυμίαμα σαν αυτό που καίτε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.
– την πρώτη φορά που το αισθάνθηκα έντονα και το σημείωσα ήταν πέρσι στις 13 Ιανουαρίου το βράδυ.
Συγκλονίστηκα- συγκινήθηκα- ανατρίχιασα.
Στις 13 Ιανουαρίου του 2015 έγινε η Αγιοκατάταξη του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη.»

https://www.pentapostagma.gr/2016/03/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B7%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%AF.html

Αδελφοί, στις μέρες μας υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι κληρικοί, που αμφισβητούν ευθέως τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και άλλων Αγίων, ότι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι πραγματικότητα.
Ούτε καν βλέπουν τι γίνεται γύρω μας, αλλά και στοχευμένα σκανδαλίζουν, ακόμα και με αρθρογραφία τους.
Θέλουν χειροπιαστά πράγματα και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ «στο πιάτο» έτοιμοι για να πάνε να λειτουργήσουν με δόξες και τιμές και να φωτογραφίζονται.
Αμ δεν θα γίνει έτσι, γιατί ...τώρα είναι καιρός που ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι.
Ένας λοιπόν καλοπροαίρετος ιεράρχης είχε παρασυρθεί από κάτι τέτοιους κληρικούς και με κάλεσε στο γραφείο του για να με επιπλήξει για αυτά που γράφω και σε σχέση με τα λεγόμενα των ΑΓΙΩΝ μας για το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.
Έφυγα πικραμένος από το γραφείο του, γιατί έγινα αιτία να στενοχωρηθεί.
Σε δυο μέρες με ξανα-κάλεσε.
Αυτή την φορά ήταν αλλοιωμένος και όχι θυμωμένος , λέγοντας μου μάλιστα....
-και την ΠΟΛΗ θα μας την δώσουν και η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα λειτουργηθεί σύντομα
-Χθες είδα τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ και μου είπε να μην αμφιβάλλω γιατί είναι το ΘΕΛΗΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Το διαβάσαμε από το: Γνωρίζουν πολύ καλά οι τούρκοι το τι συμβαίνει γύρω και μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για αυτό αποφάσισαν τελεσίδικα σήμερα να μην την κάνουν τζαμί. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/09/blog-post_322.html#ixzz5R0cp9QWm
Γνωρίζουν πολύ καλά οι τούρκοι το τι συμβαίνει γύρω και μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για αυτό αποφάσισαν τελεσίδικα σήμερα να μην την κάνουν τζαμί
  • Title : Γνωρίζουν πολύ καλά οι τούρκοι το τι συμβαίνει γύρω και μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για αυτό αποφάσισαν τελεσίδικα σήμερα να μην την κάνουν τζαμί
  • Posted by :
  • Date : 9:30 μ.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Top