728x90 AdSpaceΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Παρέμβαση Στέφανου Μάνου: Οι Συντάξεις Θα Κοπούν Αλλά… Τον Ιανουάριο Το Κουτοπόνηρο Κράτος Θα Ανακοινώσει Ότι Δεν Πρόλαβε Να Κάνει Τους Υπολογισμούς


Στο θέμα των συνταξέων και γενικότερα το ασφαλιστικό ζήτημα αναφέρεται ο Στέφανος Μάνος με ανάρτησή του, σχολιάζοντας ότι σε κάθε κράτος οπουδήποτε στον κόσμο κάθε συνταξιούχος θα γνώριζε σήμερα σε τι ύψος θα φτάσει η σύνταξή του στον Ιανουάριο του 2019.

Ο κ. Μάνος αναφερόμενος στον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στο συνταξιοδοτικό σύστημα τονίζει ότι «κανένας ιδιώτης, αν ήταν στη θέση του κράτους, δεν θα διανοείτο να συμπεριφερθεί όπως το κράτος». Επιπλέον κάνει την προσωπική του πρόβλεψη για το τι θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις στο τέλος του έτους.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει:

Λίγη ώρα πριν μιλήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, 4 δημοσιογράφοι-ινστρούχτορες στην ΕΡΤ διεκτραγωδούν όσα κινδυνεύουν να πάθουν οι συνταξιούχοι αν εφαρμοστούν τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας που μόνο ο …Πινοσέτ εφάρμοσε!

Φανταστείτε, λένε, να υποχρεωθούν οι πολίτες να ασφαλίζονται σε ιδιώτες. Ενώ βέβαια αν τους ασφαλίσει ο κ. Κατρούγκαλος θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και τη σύνταξη εξασφαλισμένη.

Σε ποιους απευθύνονται οι ινστρούχτορες;

Στους συνταξιούχους; Για να καλύψει τα έξοδα του το κράτος πετσόκοψε τις συντάξεις τους εκτός αν ανήκαν σε ορισμένες προνομιούχες ομάδες.

Στους ομολογιούχους που εμπιστεύτηκαν τις αποταμιεύσεις τους στο κράτος; Το κράτος διέγραψε τις υποχρεώσεις του και τους φέσωσε.

Στους επιχειρηματίες που έχουν λαμβάνειν από το κράτος; Μεγαλύτερος μπαταχτσής από το ελληνικό κράτος δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Ασφαλώς δεν είναι άγγελοι οι ιδιώτες, αλλά χωρίς καμιά αμφιβολία είναι καλύτεροι από το Ελληνικό Δημόσιο. Απόδειξη καθημερινή το αδιαχώρητο, παρά το κόστος, στις ιδιωτικές κλινικές. Η Aegean σε σύγκριση με την Ολυμπιακή. Το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε σύγκριση με το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο. Και τρανή απόδειξη της ανωτερότητας των ιδιωτών η συντριπτική προτίμηση που επιδεικνύουν οι Έλληνες για τα ιδιωτικά κανάλια περιφρονώντας την ΕΡΤ.

Σε 3 μήνες θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος που προβλέπει ότι οι συντάξεις όσων ήταν σε σύνταξη το 2016 ή ενωρίτερα θα επαναϋπολογιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Σε κάθε κράτος, οπουδήποτε στον κόσμο, πλην Ελλάδας, κάθε συνταξιούχος θα γνώριζε σήμερα σε τι ύψος θα φθάσει η σύνταξή του τον Ιανουάριο του 2019.

Για να μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του. Κανένας ιδιώτης, αν ήταν στη θέση του κράτους, δεν θα διανοείτο να συμπεριφερθεί όπως το κράτος. Θα φοβόταν την τιμωρία. Αλλά με το κράτος σατράπη όλα επιτρέπονται.

Πρόβλεψη μου είναι ότι οι συντάξεις θα μειωθούν, όπως έχει νομοθετηθεί, αλλά τον Ιανουάριο το κουτοπόνηρο κράτος θα ανακοινώσει ότι δεν πρόλαβε να κάνει τους υπολογισμούς που θα γίνουν μετά τις εκλογές. Έτσι η μείωση θα εφαρμοστεί μαζεμένη, αλλά αργότερα εντός του 2019. Θα ευχαριστηθούν οι θεσμοί και την ψυχρολουσία θα την υποστούν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι.

Για άλλη μια φορά θυμίζω την πρόταση μου: 700 ευρώ σε κάθε ένα και κάθε μια στα 67 χωρίς καμιά προϋπόθεση (χωρίς εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου). Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τους υπολογισμούς σας.


http://www.ksipnistere.com
Παρέμβαση Στέφανου Μάνου: Οι Συντάξεις Θα Κοπούν Αλλά… Τον Ιανουάριο Το Κουτοπόνηρο Κράτος Θα Ανακοινώσει Ότι Δεν Πρόλαβε Να Κάνει Τους Υπολογισμούς
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Top